PCTECHTech&IT

Microsoft relansează update-ul de octombrie pentru Windows 10

Dacă aveți o puternică senzație de deja vu, nu vă faceți probleme, este ceva firesc în cazul versiunii 1809 pentru Windows 10. Cunoscută și ca update-ul de octombrie pentru Windows, noua versiune este din nou disponibilă utilizatorilor, în prag de sărbători. A fost lansată într-adevăr în octombrie pentru prima oară, retrasă din cauza mai multor probleme, oferită mai apoi membrilor programului Windows Insider, lansată din nou și blocată de anumite sisteme, iar acum se află în cele din urmă la dispoziția tuturor pentru descărcare.

Lucrurile nu stau tocmai perfect nici acum însă, de vreme ce versiunea 1809 este disponibilă numai pentru persoanele care verifică manual actualizările prin Windows Update. Microsoft lucrează încă la unele dintre problemele pentru a se asigura că update-ul este compatibil cu toate sistemele și nu va distribui automat actualizarea până când nu este perfect funcțională. Când se va întâmpla asta poate fi o poveste în sine, dar vă vom ține la curent.

Pentru cei care nu cunosc dificultățile ridicate de versiunea 1809, aceasta a prezentat o gamă variată de probleme, de la erori de sistem la incompatibilități cu drivere Intel, cu unele plăci video AMD sau cu software oferit de Trend Micro. Nu în ultimul rând, uptate-ul de octombrie a avut conflicte cu serviciul iCloud și cu unele drivere Intel, ceea ce i-a determinat pe Microsoft să blocheze distribuția sa pe anumite platforme.

Microsoft a catalogat aceste probleme și răspunsurile lor pe o pagină dedicată de asistență. Acolo, compania a spus că actualizarea Windows 10 octombrie 2018 este disponibilă pentru utilizatorii avansați care selectează manual verificările prin Windows Update. Compania urmărește șapte probleme pe acea pagină, dintre care unele sunt marcate ca fiind în curs de rezolvare, deci e posibil ca saga update-ului de octombrie să continue și în 2019.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button