GamingPCTECHTech&IT

Microsoft reînvie PowerToys

În ere de mult apuse, când Windows crăpa mai des ca ceva care crapă foarte des, Microsoft a lansat o serie de aplicații numite PowerToys, menite să extindă funcționalitatea sistemului de operare. Timpurile s-au schimbat, iar uneltele acelea au fost integrate cu timpul direct în Windows. Dar timpurile se schimbă din nou.

Microsoft anunță că va relansa PowerToys, de această dată pentru Windows 10 sub forma unui set de unelte ce vor fi disponibile prin GitHub, alături de codul lor sursă, ce este în sine disponibil sub o licență MIT. Asta înseamnă că programele respective pot fi modificate, alterate, refolosite, redistribuite oricum, oricând, oriunde, de oricine.

Și ce fel de unelte vom vedea? În această vară vor sosi pe GitHub lucruri precum Maximize to New Desktop, ce permite mutarea instantanee a unei ferestre/aplicații pe un desktop now din Windows 10. Aveți un utilitar care vă permite să vedeți toate acțiunile posibile ce implică tasta de Windows atunci când o apăsați. Aveți un manager de scurtături, un manager pentru baterie, abilitatea de a schimba nume de fișiere în serie, abilitatea de a da Alt-Tab prin tab-uri de aplicații și câteva altele.

Cine știe, poate una dintre ele va îndepărta acel pixel de blocare agasant găsit la colțul dintre două monitoare ce împiedică mutarea rapidă ferestrelor de pe un ecran pe altul folosind mouse-ul. Și dacă avem noroc, unul din aceste PowerToys poate că va face Windows să își dea seama cum să folosească resursele unei plăci video în așa fel încât să nu crape aplicațiile ce încearcă să se folosească de ea în același timp. Deși, poate asta ar fi cam mult pentru un simplu utilitar.

[ZDNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button