Tech&IT

Microsoft refuza in ruptul capului sa vanda licenta Fable

Pentru un zvon, pare a fi destul de real, avand in vedere de unde vine. Inainte de a injura Microsoft pentru lipsa de suflet caracteristica corporatismului, sa fim totusi un pic sceptici, fiind vorba de un zvon pana la urma.

Conform mai multor surse ale Kotaku, Microsoft ar fi avut mai multi potentiali cumparatori pentru a achizitiona acum defunctul Lionhead Studios, creatorii Fable. Printre acestia s-ar fi aflat unele dintre cele mai mari nume din industria de gaming, care ar fi ajuns pana la punctul de a depune scrisorii de intentie privind achizitia.

Pana la urma insa, negocierile s-au incheiat fara succes, iar conform sursei, se pare ca de vina ar fi fost pur si simplu lipsa vointei Microsoft de a vinde drepturile francizei Fable. „90% dintre cei interesati au plecat in acest moment”. Incapatanarea Microsoft de a nu vinde drepturile pentru Fable nu sunt surprinzatoare, avand in vedere discutiile de a salva Fable Legends, titlul free-to-play al francizei. Este posibil ca Microsoft sa nu fi renuntat la Fable si vor darui licenta unui studio sub controlul lor pentru a dezvolta in continuare franciza.

Totusi este la fel de posibil ca franciza sa fie scoasa la pensie si reanimata peste cativa ani, atunci cand publicul isi va aduce aminte cu nostalgie de seria Fable, doar pentru a se dovedi a fi inca un cash grab. Nu este prima oara cand Microsoft face asta.

[Kotaku UK]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button