PC&Consoles

Microsoft promite ca va repara Windows Store

Anuntul lui Quantum Break pentru PC a fost o surpriza foarte placuta. Dezvaluirea ca va fi exclusiv pentru Windows 10, prin Windows Store, nu prea a fost, deoarece aceasta platforma de distributie are o serie de particularitati agasante, dupa cum a dezvaluit Rise of the Tomb Raider.

Fiind parte din initiativa sa pentru dezvoltarea de aplicatii universale care sa functioneze pe orice editie de Windows 10, jocurile vandute prin acest magazin nu au un executabil, iar fisierele sunt protejate. Asta inseamna ca nu pot fi implementate modificari, decat daca jocul are nativ suport pentru ele. Modificarile nu se refera doar la continut nou, ci si la lucruri precum modificarile grafice vazute adesea la GTA 5. Mai important de atat, fiind practic o platforma diferita, este nevoie de mai multa munca pentru a crea o noua varianta, iar in portare se pierd lucruri precum suport pentru SLI/Crossfire, pentru borderless windows si multe altele.

Toate astea pentru ca platforma dezvoltata de catre Microsoft este inca intr-o forma foarte primitiva, dar compania promite ca le va repara. Aparent, sunt planuri pentru ca dificultatile intalnite de jucatori sa fie adresate. O veste foarte imbucuratoare, pentru ca daca nu sunt adresate, atunci Windows Store si toata aceasta idee de aplicatii universale vor disparea la fel de rapid varianta pentru Windows Vista a lui Shadowrun.

O mai tineti minte? Probabil nu, din bune motive.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button