TECHTech&ITTelefoane

Microsoft pregătește Windows Lite, pentru sisteme dual screen

Microsoft se pare că are în lucru o versiune de Windows Light pentru dispozitive dual screen, care își dorește de asemenea să fie și un concurent pentru popularul Chrome OS. Surse din interiorul companiei le-au declarat celor de la The Verge că producătorul intenționează să creeze un sistem de operare care să funcționeze atât pe dispozitive cu ecran dual, cât și pe unități asemănătoare cu Chromebook.

Interfața Windows Lite va păstra asemănări cu cea din Windows, dar va avea și elemente utilizate de companie în programul Windows Phone Continuum. Se pare că Microsoft vor să pregătească noul sistem de operare pentru concepte precum laptop-uri dual screen și chiar telefoane pliabile. Windows Central a dezvăluit că numele de cod pentru Windows Lite este „Santorini”. ZDNet anunță, de asemenea, că Microsoft ar putea livra și un laptop dual screen odată cu lansarea Windows Lite.

Chiar dacă intenția inițială a celor de la Microsoft este să ofere o soluție pentru dispozitivele cu ecran dual, planul pe termen lung este pentru Windows Lite să ajute compania să concureze mai bine cu dispozitvele Chromebook ale celor de la Google.

Nu este clar când Microsoft va începe distribuția lui Windows Lite sau cum va fi în cele din urmă numit noul sistem de operare. Producătorul de software a experimentat cu idei asemănătoare de mai multă vreme, încurajat de popularitatea lui Chrome OS în școlile din Statele Unite. Microsoft va organiza la începutul lunii mai o conferință în Seattle, ceea ce ar fi o oportunitate ideală pentru dezvăluirea mai multor detalii despre Windows Lite.

Microsoft concept dual screen

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button