MORE

Microsoft pregătește încă o tabletă pliabilă

Cu foarte mulți ani în urmă, Microsoft lucra la un proiect pentru un PC portabil care lua forma unei agende care nu s-a materializat vreodată.

Acum, conform zvonurilor care umblă prin presă, compania ar încerca din nou să dezvolte ceva similar. Proiectul are numele de cod Andromeda și este o tabletă pliabilă care va rula Windows 10 pe un procesor ARM. Dispozitivul nu este gândit să intre în competiție cu vreun sistem contemporan, ci să își creeze propria nișă, punând un accent puternic pe interacțiunea cu utilizatorul prin intermediul unui stylus. Practic, Galaxy Note 8 are o funcție similară, dar Andromeda este gândit să ofere ceva mai multă flexibilitate, din moment ce are două ecrane. Andromeda ar include și conectivitate celulară și în forma sa strânsă chiar ar fi în stare să încapă într-un buzunar. Alte detalii nu sunt cunoscute despre proiect, iar o confirmare nu este deocamdată disponibilă de la Microsoft sau din alte surse.

Cert este că nu ar fi o imposibilitate. Microsoft a lucrat destul de mult în trecut la acest concept, începând cu tableta numită Codex. Aceasta era doar un prototip menit să arate posibilitatea acestui tip de dispozitiv, din moment ce era foarte mare, dar avea câteva caracteristici interesante, cum ar fi ecrane detașabile.

Apoi a venit succesorul vaporware al acelui proiect, sub forma lui Courier. O tabletă foarte avansată ce a cam prevestit mania celor de la Microsoft pentru Ink din ultima vreme.

În cazul în care Microsoft nu anulează și acest proiect, având tendința să se sucească de la o zi la alta, poate chiar vom avea parte de ceva inovație pe segmentul tabletelor. Nu de alta, dar nici măcar nu suntem la nivelul de-a avea un Dynabook adevărat.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button