PCȘtiri ITTECH

Microsoft pregateste iconite noi pentru Office 365

Microsoft va lansa in curand un set de pictograme actualizate pentru suita Office 365, avand planuri similare si pentru Windows 10.

Microsoft a dezvaluit un set nou de iconite pe care aplicatiile Office vor incepe sa le utilizeze in urmatoarele cateva luni. Ultima oara cand acestea au beneficiat de pictograme noi a fost in 2013, cu aceleasi iconite fiind folosite de Office 2016 si de Office 2019. De atunci, pachetul oferit de Microsoft a capatat o mai mare mobilitate, cu aplicatii pentru iOS si Android, si-a extins prezenta Web, a adaugat o multime de caracteristici de colaborare si a vazut multi dintre utilizatorii sai trecand de la licentele separate la un Office 365 actualizat in mod continuu.

Noile iconite sunt menite sa reflecte aceste modificari in profilul suitei de productivitate. Literele care impodobesc fiecare pictograma au fost astfel reduse ca dimensiune, iar restul spatiului utilizat pentru a afisa o reprezentare foarte stilizata a aplicatiei, in culori mai vii decat pana acum. Din primele imagini se pot observa insa si unele inconsecvente in desene sau in modelele folosite, cu iconita OneDrive prezentata fara o litera aferenta si aplicatia Skype inca legata de vechile proportii, cu litera mult mai mare decat a celorlalte programe care alcatuiesc pachetul.

Acces si Publisher nu figureaza printre pictogramele actualizate, deoarece, desi Microsoft continua sa le distribuie, ambele aplicatii sunt pastrate doar pe modul de mentenanta. Visio si Project au fost de asemenea omise, cu primul primind update-uri ocazionale si al doilea aflandu-se in prag de reconstruire de catre Microsoft, care doresc sa se concentreze mai mult pe functiile de cloud si intergrarea acestuia in suita Office 365.

Odata ce noul stil vizual va fi definitivat pentru Office 365, Microsoft planuieste sa il extinda si la Windows 10. Jon Friedman, seful departamentului de design pentru Office, a declarat ca redesignul este „abia inceputul unui efort la nivelul intregii companii de a actualiza toate iconitele in acelasi stil”.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button