PC&Consoles

Microsoft pregătește dezvăluirea lui Xbox Scorpio

Microsoft va lansa la sfârșitul acestui an noua sa consolă de jocuri, iar în pregătire pentru dezvăluirea sa a creat o pagină oficială pentru Project Scorpio pe magazinul Microsoft.

Nu ar trebui să vă așteptați la din cale afară de multe detalii deocamdată, dar confirmă câteva lucruri. Compania lucrează la o consolă care va avea 6 TFLOPs de putere de procesare, aproximativ cam cât ar avea doar o placă video RX 480. Desigur, consola include și un CPU, nu doar un GPU, așa că nu va fi tocmai vorba de o fiară în comparație cu un PC, dar tot este ceva comparativ cu Xbox One.

Consola este construită cu VR în minte și cu jocuri rezoluție 4K. Desigur, cât de 4K va fi acel 4K nu este tocmai clar, upscaling fiind la modă. Partea cu realitatea virtuală este cea interesantă, fiindcă Microsoft în trecut a ezitat să își arunce pălăria în ringul VR, foarte probabil pentru că știa că nu are hardware-ul necesar.

Dar cu generația cea nouă asta se va schimba, iar în cazul în care va crea o soluție VR la un pre acceptabil, ar putea ajuta la popularizarea mediului pentru masele amorfe. Aceleași mase amorfe care cumpără în fiecare an un iPhone de 700 de dolari, dar se plâng că un Rift de 600 de dolari este prea scump.

Consola nouă mai are și compatibilitate cu jocurile și accesoriile pentru Xbox One.

Project Scorpio cel mai probabil va fi prezentat pe larg peste 3 luni, la E3.

[Microsoft]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button