MORE

Microsoft plateste pentru upgrade-urile abuzive la Windows 10

Uite ceva ce nu credeam ca se va intampla vreodata. Apucaturile obsesive ale companiei Microsoft de a forta Windows 10 pe gatul tuturor, indiferent de cate ori spun nu, au rezultat intr-un proces la tribunal care nu s-a terminat bine pentru gigantul software.

Teri Goldstein, proprietara a unei agentii de turism, s-a trezit anul trecut ca PC-ul ei de la locul de munca a facut spontan upgrade la Windows 10, insa nu intr-un mod tocmai lin. Sistemul avea numeroase probleme dupa upgrade, blocandu-se sau luand cate un crash la fiecare ora si in esenta facandu-i meseria mult mai grea decat era inainte. Goldstein a contactat suportul Microsoft, in speranta ca era un mod de a rezolva problema, dar nu s-a putut gasi o solutie.

In cele din urma, aceasta a dat in judecata compania Microsoft, cerand compensatie pentru daune in valoare de 10 mii de dolari, care sa acopere pierderile suferite de afacere cat PC-ul era defect si pentru inlocuirea sa cu un PC care functioneaza. Decizia tribunalului a fost in favoarea lui Goldstein, iar Microsoft a facut apel, dar a renuntat la aceasta actiune si a platit in cele din urma suma de 10 mii de dolari.

Compania probabil a ajuns la concluzia ca ar pierde prea multi bani prin tribunale cu acest proces. Asta sau cantitatea de reclama negativa, care ar veni din refuzul de a plati o suma atat de mica pentru mega-corporatie, ar fi fost mult prea mare.

Urmeaza acum intrebarea magica. Este acest proces un precedent valid pentru toti ceilalti care s-au trezit ca PC-urile lor au inceput sa treaca pe cont propriu la Windows 10? Eh, daca PC-ul a incetat sa mai functioneze dupa upgrade, si se pot proba daune, atunci probabil da. Atfel, cu siguranta nu. Partea buna, dupa 29 iulie nu veti mai avea problema upgrade-ului, pentru ca promotia va expira.

[Ars Technica]

 

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Trebuie să poți dovedii pagubele care au rezultat în urma update-ului si asta nu e foarte simplu. Cei zece mii nu sunt nici amenda si nici nu i primesti doar pt ca nu îți convine ca s-a făcut update.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button