MORE

Microsoft pierde 4 miliarde de dolari pe piața de telefoane

Previziunile apocaliptice despre viitorul companiei Microsoft de pe segmentul de telefoane mobile nu par a fi chiar atât de ridicole, după ce compania a publicat ultimele cifre de afaceri.

Conform declarației oficiale emise de Microsoft, în anul fiscal curent compania a reușit să vândă doar 13 milioane de dispozitive Lumia, alături de 75.5 milioane de telefoane mobile de alte tipuri. Dacă numărul nu vi se pare mic, trebuie doar comparat cu anul fiscal 2015, când Microsoft a vândut peste 36 de milioane de telefoane Lumia și 126.8 milioane de alte tipuri de telefoane. Venitul generat în ultimul an de componenta de telefonie mobila a înregistrat o pierdere de 4.2 miliarde de dolari.

Nu prea este un secret că Microsoft are probleme la capitolul de telefoane, nu doar pentru ca a încercat să scape de Nokia în timp record după ce a cumpărat compania, dar și pentru că marele său plan de-a face telefoane care pot fi transformate în PC-uri a cam fost sabotat de Intel. Marele producător de procesoare a decis să nu mai facă chipset-uri x86 pentru telefoane mobile, care să aibă capabilități de comunicare GSM. În schimb, Intel se va concentra pe dezvoltarea noului standard 5G.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. E doar un zvon. Microsoft nu a pierdut deloc. Ba chiar e pe plus. Plus ca vine Update aniversar pe 2 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button