PCTECHTech&IT

Microsoft pare să fi pus ochii pe AMD pentru Surface Laptop

De când a fost creată, seria de sisteme Microsoft Surface a folosit mereu procesoare Intel. Nu de alta, dar până la Ryzen nu era motiv să folosească altceva. Însă de anul viitor povestea s-ar putea schimba.

Conform veștilor care circulă recent prin presă, Microsoft s-a cam săturat să tot aștepte ca Intel să scoată pe piață un procesor nou de eficiență sporită, pe 10 nanometri, așa că ar putea trece la procesoare AMD pe 7 nanometri pentru noua serie de dispozitive Surface Laptop. Varianta din 2019 a sistemului ar urma să folosească procesoare AMD Picasso, de tipul APU, cu o componentă grafică integrată.

Este posibil să nu fie singurul dispozitiv care să schimbe procesorul în generația următoare, din moment ce AMD are o politică mai flexibilă în ceea ce privește scăderea prețului pe care îl percepe de la producător pentru procesoarele sale. Asta ar permite scăderea prețului de la dispozitivele Surface, permițându-le să intre în segmente de piață noi.

Microsoft deocamdată nu a emis o confirmare oficială, așa că această veste este încă la nivelul de zvon. Totuși, nu ar fi tocmai ceva greu de crezut, judecând după prezentarea lui Epyc Rome, bazat pe arhitectura Zen 2 și construit pe procesul de 7 nanometri.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button