MORE

Microsoft omoara Project Astoria

Acum ceva timp, Microsoft a dezvaluit intentia de a realiza o infrastructura care sa permita aplicatiilor de Android sa functioneze direct pe varianta de mobile a lui Windows 10, acea initiativa se numea Project Astoria. Acum acest proiect este mort.

Compania anunta ca Project Astoria nu mai este in dezvoltare si nu va mai fi integrat in vreo varianta de Windows 10 de acum inainte. Motivul dat este ca nu ar avea sens sa aiba in dezvoltare simultana doua solutii care au acelasi obiectiv final. Mai exact, Project Astoria a fost anuntat simultan cu Project Islandwood, care permitea dezvoltatorilor sa porteze aplicatiile pentru Windows, atat timp cat erau facute pentru Objective-C.

Asta merge mana in mana cu decizia celor de la Microsoft de a cumpara Xamarin, o companie care are o solutie pentru portarea aplicatiilor scrise in C# intre Android, Windows si iOS.

Ramane de vazut daca aceasta decizie va avea vreun efect pentru a imbunatati situatia lui Windows 10 Mobile. Desi, daca ne luam dupa spusele lui Steve Balmer, care vedea abilitatea platformei de a rula aplicatii Android ca fiind vitala pentru succesul sau, atunci pare de parca ideea de Windows Phone se va conforma tuturor acelor previziuni ca va iesi de pe piata prin 2020.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button