MORE

Microsoft obligă copiii să folosească Edge și Internet Explorer

Windows 10 include o funcție de împărțire a PC-ului cu familia prin realizarea de conturi individuale și monitorizate pentru fiecare utilizatori în parte. Conturile pentru copii au parte de mai mult control, cum ar fi restricționarea traficului de pe internet, iar acum blocarea altor browsere web în afara celor Microsoft.

Până acum, Microsoft doar recomanda folosirea lui Internet Explorer și Internet Explorer fără pălărie pentru a menține control deplin asupra a ceea ce face un copil pe internet. Dar acum a decis să impună ca standard o interdicție, orice alt browser web fiind blocat de Windows 10 pe conturile făcute pentru copii.

Microsoft a folosit raționamentul că orice update făcut de alte companii la browsere precum Chrome sau Firefox tinde să ocolească filtrele de blocare pentru conținut interzis minorilor. Windows 10 nu poate primi update-uri suficient de rapid cât să compenseze pentru asta, așa că orice alt browser în afară de Edge și Internet Explorer este dezactivat.

Desigur, părinții pot să umble la setarea aceasta și să permită sistemului de operare să folosească orice alt browser. Dar dacă nu vor face asta, atunci copii lor sunt forțați să folosească Internet Explorer și probabil vor renunța la internet cu totul.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button