MORE

Microsoft nu te spioneaza, dar stie tot ce faci in orice moment din zi si noapte

Zilele trecute va informam ca Microsoft anunta atingerea pragului de 200 de mii de dispozitive care folosesc Windows 10. Ce nu am sesizat atunci era ca Microsoft a mai publicat si o lista interesanta (nu cea scrisa de mine) cu ce au facut utilizatorii pe Windows 10.

Lista arata cam asa:

  • Peste 44.5 miliarde de minute petrecute in Microsoft Edge in decembrie
  • Peste 2.5 miliarde de intrebari pentru Cortana
  • Peste 82 de miliarde de poze vizualizate programul pentru fotografii
  • Peste 4 miliarde de ore petrecute in jocuri in 2015
  • Peste 6.6 milioane de ore de jocuri transmise prin streaming de pe Xbox One pe Windows 10

Lista pare amuzanta si interesanta, dar releva un detaliu destul de important. Microsoft stie exact cat timp petreci in aplicatiile de pe Windows 10. Poate ca pare a fi un detaliu de prisos, dar ridica o intrebare destul de pertinenta. De ce trebuie sa stie Microsoft cat timp petrece utilizatorul in Secret of the Magic Crystal?

Cand Microsoft a fost luat la intrebari despre asta, s-a invartit in jurul cozii si a evitat sa dea un raspuns. Aproape de parca ar fi impartasit cu publicul statistici pe care publicul nu trebuia sa stie ca Microsoft le are.

Ca acel incident de la jocurile olimpice de iarna, cand reporterii se plangeau ca baile din camere erau in conditii groaznice, iar unul din oficiali le-a raspuns spunand ca stie el ca reporterii incearca sa faca olimpiada de la Soci de ras, dau drumul la dus, il indreapta spre un perete si pleaca din camera toata ziua. Stia el asta foarte bine, pentru ca asa a vazut pe camerele video din bai.

[Forbes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button