TECH

Microsoft mărește recompensele pentru cercetătorii de securitate

Microsoft anunță că veți putea obține mai mulți bani din analizarea problemelor de securitate din Windows 10 și diversele sale componente.

Compania a ridicat pragurile de recompense disponibile pentru cercetătorii de securitate care găsesc metode viabile și are pot fi reproduse de exploatare a sistemului de operare. De acum înainte puteți primi până la 15 mii de dolari pentru descoperirea unui exploit care permite executarea de cod la distanță. Găsirea unui exploit care permite mărirea privilegiului poate duce la o recompensă de 10 mii de dolari. În cele din urmă, puteți primi câte 500 de dolari dacă oferiți informații despre diverse alte probleme de securitate mai puțin serioase.

Aceste praguri sunt valabile pentru problemele generale pe care le-ar putea avea Windows 10. Microsoft recompense mult mai mari pentru componentele critice individuale ale sistemului de operare. Spre exemplu, o vulnerabilitate din Windows Defender duce la o recompensă de 30 de mii de dolari, iar una din Edge încă 15 mii.

În cazul lui Hyper-V, dacă găsiți o vulnerabilitate importantă, puteți primi recompensă de 250 de mii de dolari. Puteți vedea o listare completă a recompenselor pe pagina oficială a programului.

Așa că dacă aveți ceva timp liber și suficientă pricepere, ați putea începe să săpați prin Windows 10, poate găsiți ceva care să vă sigure un venit consistent.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button