Știri IT

Traininguri Microsoft IT&C pentru profesori

De anul trecut România a devenit una dintre puținele țări din Uniunea Europeană în care a fost introdusă o oră obligatorie de informatică și TIC la clasele V-VIII. Este nevoie, așadar, de și mai multe cadre didactice, care să îi învețe pe copii noțiuni de tehnologia informației. Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft și cu ministerul Educației, a început o serie de cursuri acreditate pentru profesori, ținute cu sprijinul Caselor Corpului Didactic din 40 de județe astfel încât aceștia să poată preda folosind metode și resurse adaptate copiilor de gimnaziu. Pe lângă Minecraft, 47 de profesori din intreaga tara au învațat la un astfel de curs cum să predea cu ajutorul Microbiților și a programului gratuit MakeCode.

Microsoft MakeCode aduce mai mult fun in studierea informaticii prin proiecte distractive si rezultate imediate, pentru elevi avansati sau incepatori. Este o platformă gratuită, open source care sprijina cu adevarat procesul de invatare al programarii.

MakeCode pentru micro: bit este un proiect open source dezvoltat de Microsoft. micro: bit-ul este un microcontroler de buzunar destinat copiilor și începătorilor care învață cum să programeze, facand din asta jocuri, proiecte interactive și robotică. micro: bit vine cu o varietate de module la bord, inclusiv o matrice LED 5×5, 2 butoane programabile, detector de mișcare, modul Compass și Bluetooth® Smart. Micro-bit ul poate fi folosit pentru a realiza un robot sau chiar un sistem de automatizare a locuinței. Posibilitățile sunt nesfârșite! Micro-bit-ul deține o serie de caracteristici inovatoare, cum ar fi 25 de LED-uri roșii pentru afișarea mesajelor și două butoane programabile pentru a controla jocul sau a controla muzica. Poate detecta mișcarea, recunoaște gesturile si poate fi interconectat cu alte dispozitive prin Internet sau prin Bluetooth.

Mai multe despre program puteti afla aici – https://makecode.microbit.org/. 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button