Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Microsoft lucreaza la propriul procesor ARM pentru a concura cu Apple

Inca de cand Apple a lansat procesorul M1, lumea a inteles ca o parte din industrie se indreapta spre o noua generatie de procesoare. Succesul americanilor a indrumat si mai multi producatori in aceasta directie, iar unul dintre ei este Microsoft. Compania se pare ca va dezvolta un procesor ARM pentru produsele din seria Surface.

Asta ar fi inca o lovitura puternica pentru Intel. Microsoft Surface foloseste procesoare Intel, avand un singur model in intreaga serie care foloseste un chip AMD. Acum insa, producatorul vrea sa treaca pe un design ARM, iar inceputul arata bine. Surface Pro X foloseste un chip numit SQ1, dezvoltat alaturi de Qualcomm. Chiar daca momentan optimizarea este defectuoasa, iar procesorul este prea scump, putem spune ca Microsoft a testat putin apele.

Migrarea spre procesoare ARM nu se va opri aici pentru gigantul tech. Se pare ca Microsoft a pus ochii si pe serverele care gazduiesc serviciul Azure. Aceste computere folosesc procesoare Intel, insa compania americana ar vrea sa faca trecerea pe ARM pentru a scapa de Intel si pentru a reduce costurile, atat de fabricatie cat si de energie.

Apple ne-a demonstrat prin intermediul M1 ca aceste procesoare considerate pana acum potrivite doar pentru telefoane pot oferi performante neasteptat de bune. Asta in timp ce consumul de energie este semnificativ redus. Viitorul nu suna rau, iar daca asta este directia pe care o vor aborda marii producatori de laptopuri si tablete precum Microsoft, nu cred ca va mai dura mult pana vom vedea o alta miscare; producatori precum Intel si AMD care sa isi indrepte atentia si spre piata procesoarelor ARM.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button