Știri ITTECHTelefoane

Microsoft lucra la o husă de telefon cu un ecran secundar

Tot așteptăm să apară telefoane cu ecrane pliabile, multiple, flexibile și fistichii de ani de zile. Dar uite o întrebare destul de bună. Din moment ce tot punem o husă la fiecare telefon, de ce n-am îngrămădi un ecran secundar în husă?

Microsoft tocmai asta s-a întrebat în veacul în care încă mai lucra la telefoane mobile. Știți voi, acele telefoane mobile care nu mai există de ani de zile, iar a căror moarte era atât de evidentă încât până și Microsoft nega vehement că va înceta producția lor, în timp ce întindea mâna către o lopată.

Soluția de la acea vreme a companiei era o husă în care putea fi regăsit un ecran tactil de tipul e-ink care putea fi conectat prin bluetooth la telefon. Acest ecran putea prelua o varietate din funcțiile ecranului de bază, afișând diverse informații sau chiar acționând ca o tastatură dedicată.

microsoft e-ink

Ecranul avea însă câteva limitări. În varianta construită ca prototip funcția tactilă era inexistentă, așa că au trebuit să fie integrate butoane fizice în husă pentru a oferi ecranului ceva funcționalitate. Apoi mai era problema că un ecran e-ink nu prea poate reda culoare, și nu este tocmai rapid. Așa că rolul său este predominant cel de afișaj. Totuși, ar fi fost ceva util pentru cei care citesc mult pe telefon și vor să o facă fără să consume baterie.

Va scoate cineva pe piață așa ceva vreodată? Dacă nu o ia razna mania telefoanelor pliabile în următorii doi ani, cu siguranță cineva are să fie inspirat de ce a încercat să facă Microsoft și va produce așa ceva.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button