PC

Microsoft livrează reclame și în Windows Explorer

Bun venit în viitor, când nu poți să te plimbi prin propriul HDD fără să dai de reclame.

Câțiva oameni au început să se observe ceva foarte amuzant atunci când navigau prin Windows Explorer, căutând fișiere pe care le au pe propriul disc. Au observat apariția unor mici reclame, cum ar fi pentru One Drive, făcându-și apariția în partea superioară a ferestrei de navigare.

Din fericire, aceste reclame pot fi dezactivate prin navigarea către setarea de opțiuni de folder, de unde puteți debifa „Show sync provider notifications”.

De ce a decis Microsoft să bage reclame în Explorer.exe? Din același motiv pentru care a decis să vâre pe gâtul tuturor Windows 10 cu toată finețea unui baros, doar ca apoi să declare că pubic „poate că am mers prea departe”. A băga reclame în Explorer poate fi interpretat ca fiind la fel de „prea departe”, în funcție de perspectiva voastră. Dacă asta s-ar întâmpla pe un explorer de fișiere gratuit de pe Android, probabil nu ați considera asta o problemă, din moment ce acesta este standardul pentru cam toate aplicațiile gratuite de mobile. Prin coincidență, Windows este o aplicație gratuită de mobile, iar Microsoft iar începe să își încurce firele între platforme, ca la Windows 8.

Dar, hei, există și o parte pozitivă la această știre. Am putea vedea spontan o revenire în popularitate a lui Total Commander, sau chiar Norton Commander, sau chiar DOS Navigator de la amicii noștri moldoveni. Măcar alea nu aveau reclame.

[Extremetech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button