Gaming

Microsoft lanseaza un site pentru a „invata” noi jucatori de Minecraft!

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri de pe planeta in acest moment, Microsoft cumparand drepturile pentru acesta cu ceva timp in urma. Totusi, sa inveti toate combinatiile, cum functioneaza jocul, care sunt scopurile in lume, este frustrant ca nou jucator, motiv pentru care Microsoft lanseaza un site pentru a invata noii jucatori de Minecraft tot ceea ce trebuie sa stie despre universul si mecanicile din joc.

Microsoft mizeaza pe faptul ca Minecraft este un joc educational si creativ, lucru care este extrem de adevarat, jucatorii reusind sa inteleaga prin intermediul sau pana si cum functioneaza un procesor. Probabil de asta este cel mai bine vandut joc indie de pe planeta, recent, numarul de copii doar pe PC, atingand 18.3 milioane. Totusi, directia jocului este una incerta, ultimul update major venind in februarie, iar de atunci o liniste profunda s-a asternut pe servere, continut nou fiind adaugat mai rar, comparativ cu ritmul in care acesta era adaugat inainte de achizitia Microsoft. Dar se zvoneste ca un update major va veni in curand catre toate versiunile, dar pana atunci avem Minecraft este Educational, un proiect care sa stimuleze, dupa cum am spus, creativitatea si inventivitatea jucatorilor.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button