ȘtiriPCTech&IT

Microsoft lansează noua versiune de Paint, cu Layers și pensule îmbunătățite

Modul de lucru în aplicația actualizată amintește de operarea în Adobe Photoshop

Microsoft a anunțat lansarea unei noi versiuni actualizate a aplicației Paint, marcând un nou capitol pentru una dintre cele mai vechi unelte de desen și editare grafică disponibile implicit în Windows. În cadrul ultimelor actualizări Canary (build 26080.1000) și Dev (build 26080.1011), compania a introdus îmbunătățiri semnificative pentru pensule, creioane și alte instrumente, precum și pentru gestionarea Layers (straturilor).

Cum ai acces la noul Paint și detalii despre actualizări

Odată cu această actualizare, versiunea Paint 11.2402.32.0 începe să fie disponibilă pentru membrii programului Windows Insiders, aducând cu ea o experiență îmbunătățită în selecția dimensiunii pensulei. Noul cursor pentru dimensiune permite utilizatorilor să aleagă dintr-o gamă mai largă de opțiuni de dimensiune și să previzualizeze dimensiunea selectată direct pe pânză, în timp ce trag de cursor.

Noul Microsoft Paint Layers și fundal
Sursa Microsoft

Pentru a accesa noua funcție, utilizatorii trebuie doar să selecteze unul dintre instrumentele creion, pensulă sau radieră (gumă de șters), iar un cursor de dimensiune va apărea în partea stângă a pânzei. Trăgând cursorul, se pot vizualiza diferitele dimensiuni și selecta dimensiunea dorită. Vezi imaginea din deschiderea articolului.

Dave Grochocki, Principal Product Manager Lead – Windows Inbox Apps, a menționat că implementarea noului cursor de dimensiune este încă în fazele inițiale, astfel încât nu este încă disponibil pentru toți membrii programului Windows Insiders din canalele Canary și Dev. Echipa Microsoft intenționează să monitorizeze reacția utilizatorilor și să observe impactul funcției înainte de a o lansa public.

Îmbunătățirile aduse includ o nouă opțiune de fundal în panoul Layers. Cu această opțiune, utilizatorii pot seta culoarea de fundal pentru pânză, deschizând panoul Layers și selectând opțiunea „Background” de la baza panoului sau folosind combinația de taste Ctrl + Shift + B. Aceasta va deschide căsuța de selecție a culorii, unde orice culoare poate fi setată ca fundal. Există și opțiunea „Hide background” pentru a face fundalul complet transparent sau scurtătura de tastatură Ctrl + Shift + H pentru a afișa/ascunde rapid fundalul.

O altă actualizare interesantă în Paint este posibilitatea de a copia „Copy visible layers”, care permite copierea întregului conținut vizibil din toate Layers. Pentru a utiliza această opțiune, se selectează o zonă folosind instrumentul de selecție și se invocă meniul contextual sau se folosește combinația de taste Ctrl + Shift + C. Comanda „Copy” (Ctrl + C) va copia conținutul vizibil doar din stratul curent.

Modul de lucru cu noul Paint amintește destul de bine de operarea în Adobe Photoshop, la scara unui program fără plată. Ca și mine, majoritatea oamenilor folosesc Paint pentru funcții de bază, ca schimbarea extensiei unei imagini, redimensiona, rotire, inversare etc. Noile opțiuni sunt interesante, dar abia când vor fi disponibile publicului larg vom vedea și cât sunt de utile.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button