MORERSS PaginaDeMediaTECH

Microsoft lansează o nouă tabletă Surface

Conform unor informații scurse pe internet, Microsoft se pregătește să-și extindă gama de produse Surface prin intermediul unei noi tablete, care va rula Windows 10 Pro.

Noul produs se vrea a fi un răspuns al gigantului tech pentru modelul entry-level de iPad, recent lansat de Apple și orientat către segmentul educațional, astfel că Microsoft urmărește livrarea unei soluții caracterizate în primul rând de portabilitate și o bună integrare în ecosistemul Windows 10.

Noul Surface va beneficia de un ecran de 10 inch, mai mic decât cel folosit de Surface Pro, precum și de conectivitate USB tip C. De asemenea, va excela când vine vorba de dimensiuni, fiind cu 20% mai subțire decât modelul de vârf și beneficiind de un design mai rotunjit. Din păcate, asta presupune și o autonomie ceva mai scăzută față de cele peste 13 ore de utilizare promise în dreptul lui Surface Pro. La capitolul configurație, vorbim de un procesor și de un chip grafic marca Intel, dar la ora actuală nu se cunosc detalii referitoare la un model anume.

Compania americană a mai avut câteva tentative de a livra pe piață un dispozitiv ultra portabil și în trecut, cu prima generație de Surface RT și cu Surface 3. În schimb, device-urile Surface din 2016 și 2017 nu s-au putut lăuda cu dimensiuni foarte reduse, astfel că acest segment a rămas descoperit.

Unul din punctele forte ale acestei serii de tablete îl reprezintă viziunea mult mai largă a ecosistemului, care include și posibilitatea de utilizare a aplicațiilor third-party. Acest aspect presupune un mare plus față de alternativă livrată de rivalii de la Apple.

Noile dispozitive Surface se vor încadra ca preț în jurul sumei de 400$. Rămâne de văzut cât succes va avea noul produs Microsoft în segmentul educațional.

Sursă

Copyright imagine

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button