PC&Consoles

Microsoft Kinect este acum practic mort și îngropat

Microsoft a avut planuri mari pentru camera sa detectoare de mișcare, Xbox Kinect, dar lucrurile nu au funcționat așa cum dorea compania. Și acum, după ce a vândut milioane de la versiunile Xbox 360 și Xbox One, Kinect este efectiv la sfârșitul zilelor sale. Microsoft a confirmat că nu mai produce adaptorul Kinect care este necesar pentru a conecta Kinect la un dispozitiv Xbox One S, Xbox One X sau alt dispozitiv Windows.

Un reprezentant Microsoft a declarat pentru Polygon:

După o analiză atentă, am decis să oprim fabricarea adaptorului Xbox Kinect pentru a ne concentra atenția asupra lansării de noi accesorii de jocuri noi, de prioritate mai mare, solicitate de fanii Xbox One și Windows 10.

Reprezentantul a refuzat să spună dacă Microsoft va aduce vreodată Kinect înapoi. Cu toate acestea, compania a confirmat că adaptorul „nu va mai fi disponibil” pentru cumpărare.

Întreruperea adaptorului Kinect nu este o mare surpriză. Ea vine după ce Microsoft a anunțat în octombrie 2017 că oprește producția pentru camera Kinect a lui Xbox One.

Lansat inițial în ciclul de viață al lui Xbox 360, Kinect a vândut milioane și a deschis platforma unor noi tipuri de jocuri, cum ar fi Dance Central. Microsoft a decis apoi să îl facă o componentă obligatorie a pachetului Xbox One, fixând astfel prețul de lansare al sistemului la 500 de dolari. Kinect a devenit mai târziu opțional, permițând companiei să reducă prețul și să încerce să vândă consola celor care nu au niciun interes în controalele vocale sau senzorii de mișcare.

Totuși ar merita menționat că partea de comenzi vocale ale lui Kinect funcționează și fără camera foto, deoarece puteți utiliza o cască cu microfon.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button