Știri ITTECH

Microsoft introduce elemente de AI în Office și Bing

Microsoft se pregătește să facă diversele sale aplicații ceva mai inteligente și mai utile, prin implementarea câtorva elemente de machine learning.

Una din aplicații este Bing, care în noua sa iterație este capabilă să înțeleagă ceva mai bine exact ce a vrut utilizatorul să caute. Câteva exemple date de către Microsoft sunt că atunci când este căutată dimensiunea unei țări, nu este exprimată doar numeric, ci și într-un mod comparativ cu alte națiuni sau state americane de dimensiuni aproximative. Bing mai să caute și în locații anume, fiind în stare să scormonească prin Reddit pentru informații. De asemenea, atunci când utilizatorul caută informații care pot fi răspunse succint, va afișa un astfel de răspuns după ce a scotocit prin surse multiple pentru a găsi un răspuns concret.

Cortana primește abilitatea de-a face sugestii despre ce puteți face legat de o comandă dată anterior, iar Microsoft ne primite prin clipul de mai sus un viitor în care Cortana va fi peste tot. Nu știu dacă este menit ca o amenințare, sau dacă intenția lor era ceva mai optimistă.

Office devine și el mai inteligent, căpătând elemente precum Office Insights, ce poate scana automat un fișier de Excel pentru a genera grafice de tot felul. Word va putea scormoni după acronime pe care le crede relevante, iar Tap va încerca să își dea seama de ce alte documente ai nevoie în Word și le afișează atunci când consideră că faci referire la ele. Funcțiile acestea vor funcționa doar dacă sunteți conectat la internet, din moment ce toate informațiile sunt procesate pe un server central. Poate că nu sunteți prea comozi cu această idee, dar cel puțin asta înseamnă că la nivel de companie pot fi împărțite resurse în mod eficient folosind aceste noi trăsături ale suitei Office.

[EngadgetEngadget,Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button