MORE

Microsoft interzice retroactiv dezactivarea Windows Store pentru Windows 10 Pro

Daca in trecut un administrator putea sa inchida accesul manual la Windows 10 Store, se pare ca Microsoft a decis sa revoce acest drept retroactiv pentru Windows 10 Pro.

Pana acum o luna se putea face asta, astfel impiedicand angajatii sa acceseze Windows Store, instaland astfel programe sau jocuri si scazand productivitatea. Bine, acesta este doar unul dintre multitudinea de motive pentru care o companie nu doreste ca angajatii sai sa acceseze magazinul celor de la Microsoft. 

Asta pana luna trecuta, pentru ca Microsoft a inlaturat aceasta optiune afirmand ca aceasta este necesara pentru toate versiunile de Windows 10, exceptand variantele Enterprise si Education.

Microsoft pretind ca se concentreaza pe ajutarea managementului pe segmentul de enterprise in timp ce ofera publicului mai multe optiuni in ceea ce priveste aplicatiile si dispozitivele pe care le folosesc pentru munca si viata de zi cu zi.

Windows 10 Enterprise este solutia noastra care ofera profesionistilor din domeniul IT cel mai mare control asupra dispozitivelor companiei.

Windows 10 Pro ofera o parte din aceste capabilitati si este recomandat pentru companiile mici si mijlocii care vor control de management, dar nu toate uneltele necesare pentru profesionistii IT de la marile corporatii.

Abilitatea de-a bloca accesul la Windows Store este tipica pentru organizatiile care vor mai mult control asupra dispozitivelor corporatiei. Asta face parte din valoarea lui Windows 10 Enterprise.

Exista guri rele care afirma ca acest update vizeaza exact livrarea de reclame utilizatorilor, vizionarea acestora pe un desktop sau un terminal mobil fiind strans legata de Windows Store, dar dupa cum am spus sunt doar guri rele. Teorii sunt cata frunza si iarba, cert este ca asta va duce cel mai probabil la instalarea de programe aditionale pentru a bloca accesul la Windows Store de catre companii. Good Job Microsoft… Windows 10

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button