PC

Microsoft încurajează companiile să abandoneze Windows 7

Dacă în acest moment încă mai folosiți Windows 7 la locul de muncă, atunci ar trebui să vă așteptați la câteva amintiri din partea Microsoft că ar fi bine să treceți la Windows 10.

Compania dorește să aducă la cunoștința publicului faptul că suportul extins va înceta pentru sistemul de operare Windows 7 în anul 2020. Atunci, după 14 ianuarie, această variantă de Windows nu va mai primi nici un fel de update de securitate, la fel cum s-a întâmplat și cu Windows XP acum câțiva ani.

Ca urmare, dacă aveți de gând să treceți la ceva actual, ar fi bine să o faceți acum, pentru a evita aglomerarea frenetică din 2020. Microsoft vrea să sublinieze că Windows 7 este construit pe tehnologie veche care nu se mai conformează cerințelor actuale tehnologice sau celor de securitate. Așa că tranziția la Windows 10 ar fi alegerea ideală.

Evident, chiar și cu acel upgrade gratuit nu toată lumea a dorit să facă această tranziție. Conform celor mai recente cifre, Windows 7 continuă să fie cel mai popular sistem de operare aflat în uz, cu 48% din baza totală de instalare. Windows 10 este abia pe locul al doilea, cu 24%, iar pe al treilea loc este tocmai acel Windows XP care nu mai primește update-uri de securitate de câțiva ani. Windows XP este chiar mai popular ca Windows 8.1 și ca toate variantele de Mac OS la un loc.

[PC World]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

29 Comments

  1. Bine, sa zicem ca exista dorinta de a trece pe Win10 pe un sistem care nu are drivere de win10. Daca tot este asa de versatil si usor de modificat, de ce nu dezvolta producatorii sau Microsoft drivere cu patch pentru win10?
    Sabotarea sistemelor nu-asa-de-moderne fara un stock de „ajutoare” pentru noua viata nu este o miscare frumoasa, absolut deloc.

    1. Daca as avea un sistem Flintstones l-as schimba pentru ceva nou, compatibil, dar cu 7k lei ingropati intr-o masinarie perfect pregatita pentru ziua de azi, „fara drivere mobo win10″…parca imi vine sa imi updatez parerea despre Microsoft…

  2. Chiar nu lumea nu crede ca este vb despre vanzarea produselor cu garantie linitata ….. vezi OS sau SO si nu despre garantie pe viata. Cineva, producatorii, stiu si …. noi, voi, nu ne dam seama. Chiar asa sa fim de …… t …….. i ?????

  3. Pai am win7 ultimate cu licenta cumparat odata cu pc si nu as renunta la el pt ca am avut win10 pe leptop si ma dezamagit complet si am pus si pe ala tot win 7 ca e mai stabil si e mai docil si te lasa sa faci anumite schimbari fara sa iti faci o gramada de draci..plus ca poti pune programe si jocuri de xp si care ruleaza ok

  4. Hai sa zic eu carei smekeria si cu windows, e faza ca daca faceti update, o sa va treziti mai tarziu ca va umbla cursorul de la mouse pe ecran si o sa ziceti wtf, e ca sa stiti si voi windows 10 are program de spionare pt fiecare utilizator, pe cand windows 7 este mai sigur, tot atat windows 10, am un desktop destul de performant acasa ai am avut 10, e o mare ragalie nimic nu e deosebit fata de 7, asa ca cei care aveti calc mai slabe ramaneti pe win7, daca vreti sa fiti spionati instalativa 10.

  5. Păcat ca și la Windows 7 este scos update-ul de securitate, la fel cum s-a întâmplat și cu Windows XP acum câțiva ani . Eu pe Laptopul meu personal am instalat Windows 8.1 / 64 Bit . Am încercat sa pun Windows 7 / 64 bit pe Laptop dar din păcate nu îmi da toate driverele pentru acest Laptop . Daca îmi dădea toate driverele pentru acest laptop cu siguranță rămâneam pe Windows 7 / 64 bit dar asa am fost nevoit sa trec pe Windows 8.1 / 64 bit . Windows-ul 10 îl urăsc și nici nu am nevoie de acest sistem de operare și nici nu o sa îl instalez niciodată acest Windows . Microsoft sa și-l bage în …. acest sistem de operare pentru ca nu este bun de nimic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close