MORE

Microsoft închide Zune

În anul 2006, Microsoft a lansat Zune. Iar într-un univers paralel, a detronat iPod, devenind dispozitivul mobil de muzică preferat al planetei, transformându-se apoi în zPhone, și zPad. Dar în realitatea noastră, Zune a fost un eșec pentru companie, iar Microsoft va opri complet serviciul.

În ziua de 15 noiembrie 2015, Microsoft va scoate din funcțiune complet serviciile asociate dispozitivului Zune. Da, acestea încă mai erau active, deși probabil nu ați mai auzit nimic despre Zune de cel puțin 5 ani, iar întreaga discuție despre un rival pentru iPod a devenit irelevantă de când fiecare telefon mobil a căpătat suport pentru carduri SD, sau suficientă memorie încât să stocheze melodii.

Închiderea serviciilor Zune înseamnă că nu veți mai putea descărca melodii și componenta de streaming nu va mai funcționa. Dispozitivul Zune în sine va mai funcționa ca un MP3 player banal, lipsit de o infrastructură on-line.

O consecință neplăcut și neașteptată este că odată cu închiderea serviciului se vor opri și serverele de licențiere. Ceea ce înseamnă că orice melodie cumpărată, care conține DRM, nu va mai funcționa. Melodiile fără DRM nu vor avea probleme, continuă să fie ale voastre. Cele cu DRM erau, aparent, luate în leasing.

Cei care au un abonament activ la serviciul de streaming Zune vor fi transferați la Groove Music.

[PCPer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button