RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Microsoft, Google, Facebook și Twitter anunță „Data Transfer Project”

Facebook, Google, Microsoft și Twitter au anunțat, vineri, 20 iulie, Proiectul de transfer de date (DTP – Data Transfer Project), o inițiativă de creare a unei platforme de portabilitate a datelor cu acces la sursă deschisă, astfel încât utilizatorii site-urilor lor pot migra mai ușor datele de la o platformă la alta.

Dupa ce au făcut codul open source, cei patru giganti tehnici speră ca alte platforme să-și adopte noua tehnologie și să contribuie la crearea unei rețele interconectate unde utilizatorii pot mișca cu ușurință datele de pe o platformă pe alta fără dureri de cap și să evite situațiile în care trebuie să își creeze conturi noi de fiecare dată când se înregistrează.

Dar cadrul DTP este, de asemenea, util pentru alte lucruri. De exemplu, cele patru companii spun că ar putea fi utilizat pentru a construi instrumente și programe software pentru extragerea și copierea de rezervă a datelor stocate în profilurile media sociale sau pentru crearea de instrumente care elimină prezența socială a utilizatorului.

Potrivit unui document științific lansat recent de cele patru companii, cadrul DTP va funcționa pe API-urile existente și pe mecanismele de autorizare pentru a accesa și converti datele într-un format comun și va necesita modificări minime de la participanți.

Codul sursă al cadrului DTP este disponibil pe GitHub.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button