GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Microsoft Game Studios a devenit Xbox Game Studios

Microsoft Game Studios a fost redenumit ca Xbox Game Studios, o schimbare pe care vicepresedintele Matt Booty spune ca reflecta evoluția companiei. „Pe măsură ce ne-am extins atenția dincolo de consolă, marca Xbox a evoluat de la planurile originale”, a explicat el. „Xbox este brandul nostru de jocuri pe toate dispozitivele, indiferent de locul în care doriți să jucați sau cu cine vreți să jucați. În acest spirit, sunt încântat să împărtășesc faptul că schimbăm numele organizației noastre pentru dezvoltarea jocurilor din Microsoft Game Studios în Xbox Game Studios”.

Xbox Game Studios sunt formate din 13 echipe, printre care 343 Industries, The Coalition, Compulsion Games, The Initiative, InXile Entertainment, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Playground Games, Rare, Turn 10 Studios sau Undead Labs. Potrivit lui Matt Booty, aceste echipe „muncesc din greu pentru a oferi titluri exclusive, proprietăți intelectuale originale și capitole noi din francize consacrate”. Privind în perspectivă, el a menționat că 2019 le va aduce deținătorilor de Xbox jocuri precum Crackdown 3 (chiar în această lună), Gears 5 și Ori and the Will of the Wisps, toate acestea fiind disponibile atât pe Xbox One cât și pe PC, cât și prin Game Pass.

În 2018, Microsoft a intrat într-o frenezie de achiziții, adăugând șapte noi dezvoltatori de jocuri la lista sa. În timp ce noile titluri la care lucrează aceste echipe nu au fost dezvăluite, Booty a spus că „Xbox nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a oferi o gamă diversă de jocuri exclusive pentru fanii Xbox”.

Ne așteptăm să aflăm mai multe detalii despre planurile Xbox Game Studios la E3 anul acesta, unde compania este pregătită să facă un show memorabil, profitând de lipsa celor de la Sony.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button