MORE

Microsoft folosește Linux

Microsoft anunță un nou sistem de operare, numit Azure Cloud Switch. Și spre deosebire de majoritatea lucrurilor făcute de companie până acum, nu o are pe Cortana la bord și nu este bazat pe Windows, ci pe Linux.

Nu este o știre de 1 aprilie. Microsoft a dezvoltat propria distribuție de Linux, care nu este menită pentru utilizatorul de rând, decât dacă utilizatorul de rând operează o rețea ce folosește zeci de switch-uri foarte diferite.

Atunci când Microsoft a realizat platforma sa de cloud computing, Azure, a dat peste o mică problemă cu infrastructura de rețea. Aproape fiecare producător de switch-uri tinde să creeze propriul ecosistem, cu software specializat ce nu prea comunică bine cu hardware-ul competitorilor.

Pentru a rezolva problema, Microsoft a făcut Azure Cloud Switch, un sistem de operare bazat pe Linux, menit să gestioneze interconectarea de hardware și software diferit, într-o singură rețea funcțională.

Azure Cloud Switch este construit cu standarde deschise în minte, lucru care va permite dezvoltarea și integrarea de hardware nou într-un pas mai rapid decât ar putea cu software propriu, construit de la zero.

AzureCloudIMG

Microsoft nu a menționat dacă va face Azure Cloud Switch disponibil pentru publicul larg, dar având în vedere că este construit pe Linux, și compania tot împinge ideea de standarde deschise, ar putea fi lansat ca un produs public.

Desigur, asta nu înseamnă că va înlocui Windows prea curând, în mare parte pentru că nu este făcut să înlocuiască Windows, sau să ruleze majoritatea programelor și jocurilor pe care le folosiți de zi cu zi.

Totuși, e bine de știut că spinarea companiei care ne-a adus Windows conține vertebre făcute din Linux.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button