PCȘtiri ITTECH

Microsoft face Windows Calculator open source

Microsoft a făcut mai mulți pași în ultima vreme pentru a se apropia de comunitatea open source, iar cea mai nouă decizie în acest sens a fost să pună la dispoziția celor interesați codul sursă pentru aplicația Windows Calculator. Acesta poate fi găsit deja pe GitHub. Calculatorul din Windows este printre cele mai ușor de recunoscut programe software, fiind parte a sistemului de operare încă de la prima variantă a acestuia, în 1985. În principiu, dacă ați folosit vreodată un computer este aproape imposibil să nu fi avut de-a face cu el.

Microsoft a licențiat Windows Calculator sub licența MIT, același tip folosit și în cazul altor proiecte open source, precum .Net Core, Visual Studio Code și chiar MS-DOS. Potrivit companiei, este o măsură care să deschidă noi direcții de dezvoltare către o comunitate mai largă. Dezvoltatorii pot ajuta la proiectarea de noi funcții și chiar să colaboreze cu inginerii Microsoft în implementarea acestora. De-a lungul timpului, Calculatorul din Windows a evoluat de la efectuarea unor funcții aritmetice simple într-un calculator științific adecvat, adăugând funcții complexe și numeroase opțiuni de conversie.

Deși poate fi considerată o manevră bună de PR, decizia celor de la Microsoft poate face din Windows Calculator o introducere accesibilă la tehnologiile de dezvoltare folosite de companie, cum ar fi XAML și Universal Windows Platform. Pentru mulți dintre tinerii dezvoltatori, primul program pe care l-au creat a fost un simplu calculator, așa că acum au posibilitatea să vadă mecanismul intern al celui mai popular calculator din toate timpurile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button