MORE

Microsoft face noi disponibilizari!

Acum cativa ani, inainte de criza economica, multa companii isi permiteau sa tina in subordine multi angajati, dar si multe subsidiare. Totusi, din cauza unor bancheri lacomi care nu au stiut cand sa zica stop.

Uite asa multe companii au ajuns sa se duca pe copca, impreuna cu angajatii acestora. Chiar si multi dezvoltatori de jocuri au avut de suferit, fiind nevoiti sa isi inchida cateva studiouri sau chiar mai rau, sa aplice pentru insolventa.

Totusi, am avut noroc ca alte companii au cumparat IP-urile pentru jocuri in urma unor serii de licitatii, iar alte titluri indragite s-au dus pur si simplu pe apa Sambetei. Mare pacat.

Mai nou, am aflat ca mareata companie Microsoft are de gand sa disponibilizeze inca 1000 de angajati din diverse filiale, de-a lungul a mai multor regiuni, dupa ce anul trecut au mai scapat de inca 18,000 de angajati pentru a-si uniformiza operatiunile.

Intr-un fel e de inteles. Windows 10 s-a lansat de curand asa ca nu mai au nevoie de atatea persoane in companie, plus ca din cate am inteles, au fost si ceva mici probleme la diviza de mobile.

Ceea ce am bagat de seama in ultima vreme este ca am ajuns sa tratam aceste concedieri in masa drept statistici, nu ne mai gandim la factorul uman in sine. Chiar si Stalin spunea „Cand moare un om e o tragedie, cand mor un milion e o statistica”.

[Business Insider]
Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close