PCȘtiri ITTECH

Microsoft este și mai profitabil

Anul trecut am tot văzut cum titlul de „cea mai valoroasă companie din lume” era în mod constant schimbat între Apple, Amazon și Microsoft, fiecare având câte o perioadă în care era lăudată ca fiind cea mai prețioasă companie de pe planetă. Dar de la o vreme, titlul acesta este păstrat de o singură companie, Microsoft.

Iar în urma ultimului raport financiar, compania nu pare de parcă va renunța la titlul său. Dimpotrivă, prețul acțiunilor companiei continuă să crească, menținând Microsoft peste cota de o mie de miliarde în ceea ce privește valoarea sa totală de pe piața bursieră. Și cum exact a reușit să facă asta Microsoft, având în vedere că principalii săi competitori pentru acest titlu n-au prea reușit să revină la această cifră de ceva vreme?

Prin numeroase moduri. Pe de o parte, avem dominarea sa constantă în sectorul de sisteme de operare și faptul că majoritatea entităților controlate într-un fel de stat nu par să fi auzit vreodată de LibreOffice. Faptul că piața de PC chiar este în creștere în această perioadă, după ani de zile de scădere, chiar este în folosul celor de la Microsoft. La urma urmei, cine ar vrea un sistem de office care rulează o variantă stabilă de Linux? Pe de alta, platforma sa Azure o duce foarte bine.

În orice caz, compania are foarte mulți bani, iar acționarii săi probabil sunt mulțumiți.

[Telegraph]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button