PCȘtiri ITTECH

Microsoft este investigat în urma unor acuzații de mită

Microsoft a dat iarăși de ceva probleme cu legea, compania fiind în acest moment investigată de autoritățile din SUA pentru practicile sale de prin Europa.

Departamentul de Justiție și Comisia de Titluri de Valoare și Schimb ale SUA au început să investigheze Microsoft în urma acuzațiilor că ar fi avut parte la un caz de mită în Ungaria. Între 2013 și 2014 compania ar fi vândut unui intermediar licențe pentru produsele sale la prețuri foarte mici, care apoi au fost vândute mai departe guvernului de către acel intermediar la prețuri mult mai mari, o parte din banii suplimentari obținuți astfel fiind folosiți pentru a mitui oficialii implicați.

Compania a declarat că în acest moment colaborează cu autoritățile pentru a soluționa problema, iar că în urma unei investigații interne proprii deja a concediat patru angajați implicați în incidentul din Ungaria.

Nu este prima dată când Microsoft este prins cu mâța în sac. În cazul în care v-a lăsat memoria, avem pe meleagurile noastre ceva numit Dosarul Microsoft, care implică acuzații similare pentru fapte comise încă din 2003. Când acest acuzațiile au ieșit la lumină, prin 2013, a mai fost o investigație, dar nu una care să fi dat vreun rezultat palpabil, din moment ce Microsoft continuă să facă asta.

Unul din modurile prin care compania a încercat atunci să explice acuzațiile a fost că nu poate exclude posibilitatea ca un număr redus din cei 98 de mii de angajați din 112 țări și 640 de mii de parteneri de afaceri să încalce criteriile foarte stricte puse la punct pentru a preveni astfel de activități criminale.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button