PC

Microsoft este dat în judecată din cauza lui Windows 10

Microsoft dă din nou de probleme din cauza lui Windows 10, dar de această dată nu din cauza vreunui guvern care ar dori o variantă personalizată care să nu spioneze… nu că Windows 10 ar spiona, conform declarației oficiale. De această dată problema vine de la vechiul nostru prieten, upgrade-ul.

În cazul în care ați uitat, a existat o perioadă mistică în care Microsoft arunca în toată lumea cu Windows 10, forțând upgrade-uri la noul sistem de operare pentru posesorii ultimelor două variante de Windows. Câțiva dintre acești oameni s-au trezit că după upgrade lucrurile nu mai funcționau cum trebuie, că au pierdut date și că au trebuit să își cumpere alte sisteme, fiindcă cele vechi nu funcționau, așa că s-au gândit să dea în judecată Microsoft.

Asta s-a întâmplat cu un număr de oameni din statul Illinois, SUA, care au decis apeleze la tribunal pentru a-și soluționa problema. Acțiunea în instanță este una de tipul „class action”, ceea ce înseamnă că toate plângerile sunt cumulate într-una singură, iar suma totală care se așteaptă să fie obținută este de 5 milioane de dolari.

Desigur, asta nu înseamnă că cei care au trebuit să își schimbe PC-urile vor primi în mod egal această sumă, avocații luând cea mai mare parte, cum se întâmplă adesea cu acest tip de acțiuni în instanță.

Ideea din spatele acestei acțiuni este că Microsoft ar fi dat dovadă de neglijență cu modul în care a gestionat upgrade-ul, că ar fi comis fraudă fiindcă nu a dezvăluit defectele sistemului de operare și că acesta nu funcționa cum trebuie în primul rând.

Microsoft a răspuns la această plângere spunând că nu există merit și că a făcut tot ce se putea pentru a ușura experiența de upgrade. Totuși, anul trecut Microsoft a plătit suma de 10 mii de dolari într-un caz similar când un upgrade la Windows 10 a dus la blocarea unui PC.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button