MORE

Microsoft Edge va rula într-un sistem virtual pentru a spori siguranța

Microsoft are de gând să facă Edge cel mai sigur browser de internet din istorie, deoarece practic nu va rula pe PC-ul utilizatorului, ci pe un sistem virtualizat, mulțumită  tehnologiei Windows Defender Application Guard.

WDAG va duce până la capăt conceptul de rulare a paginilor web în propriul or sandbox prin operarea întregului browser într-o instanță izolată a unui sistem virtual. Acest sistem va avea doar cele mai de bază componente necesare pentru a putea rula Edge și nu va fi legat în vreun fel de sistemul de operare. Așa că orice fel de atac ar putea avea loc de la vreo reclamă malițioasă nu va afecta PC-ul utilizatorului, ci doar VM-ul în care rulează, care practic nu are nimic pe el.

edge-vm

Desigur, există și dezavantaje la această idee, cum ar fi că nu se pot stoca date local, cum ar fi cookies, dar există opțiunea de-a dezactiva modul de virtualizare pentru site-urile în care utilizatorul are încredere. De asemenea, pentru că trebuie instalat Hyper-V, care se ocupă de procesul de generare a sistemelor virtuale, nu veți putea folosi și alte soluții similare, ca VMWare Workstation sau Bluestacks.

Această funcționalitate va fi disponibilă pentru testare spre finalul acestui an pentru cei care fac parte din programul Windows Insider, urmând să fie disponibil pentru Windows 10 Enterprise în 2017. O variantă pentru utilizatorii de rând ar trebui să sosească după ceva timp. Microsoft a considerat și posibilitatea de-a împacheta această funcționalitate într-un API care să permită oricui să își securizeze astfel aplicațiile, dar momentan asta nu este o posibilitate.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

13 comentarii

  1. nu cred ca va fi mai sigur si daca se virtualizeaza probabil va folosi si mai multe resurse (mai ales pentru cei care deschid multe taburi… oricum ma indoiesc de asta ca nimeni nu prea foloseste internet explorer (poate persoanele varstnice))

    1. amu depinde de ce laptop pc ai(ca poate ai un netbook de ala 4gb integrati in mobo si nu poti adauga sau schimba)… dar ziceam la modul general si pana la urma daca o fi asa mi s-ar parea un consum aiurea chiar daca ai rami si cpu bun + ca nu prea merita internet explorerul/edgeul sa consume mai mult decat consuma (si asa ocupa spatiu degeaba in hard…. nu este worthy)

  2. Pe bune? :)))) sincer din cauza că #Adblock a început să vândă reclame am trecut la #opera. Dacă #edge își creează o proprie bulă virtuală nu înseamnă securitate. Eu mă pocăiesc dacă această tentativă de promovare va sfârși prin adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button