Tech&IT

Microsoft Edge ar putea oferi soluția pentru un PC mai rapid și mai eficient

Nu de puține ori ni se întâmplă ca browser-ul pe care navigăm să ne încetinească sistemele și să mănânce foarte multe resurse, cum este cazul infamului Google Chrome. În schimb, dacă folosești Microsoft Edge, există o șansă ca noul tool introdus de acesta să te ajute să-i dai un boost PC-ului sau laptopului tău.

Performance Detector este un artificiu care urmează să fie introdus în Microsoft Edge. O să te ajute să identifici problemele care duc la încetinirea sistemului, precum ferestre și tab-uri multiple deschise simultan. Chichițele de genul îți pot face PC-ul să ruleze ca un pensionar la plimbare pe bulevard, pot mânca mult mai repede bateria laptopului și destabilizează în general performanța sistemulu.

Microsoft spune că noul tool al browser-ului său te va scăpa de astfel de probleme întrucât va detecta orice probleme cauzate fie de factorii de mai sus, fie de extensiile care încarcă semnificativ lățimea de bandă. Când îl activezi, Performance Detector va monitoriza cum rulează Microsoft Edge, iar dacă găsește vreo problemă, îți va recomanda soluții sau fix-uri. Aici am putea vorbi despre un fel de notificări stil pop-up, dar trebuie să așteptăm până când Microsoft va oferi detaliile exacte.

Performance Detector este al doilea as din mâneca lui Microsoft Edge

Pentru moment, Performance Detector este disponibil doar pentru testerii care se dau cu placa pe Microsoft Edge Canary. Asta înseamnă că va fi făcut public destul de curând odată ce Microsoft va da undă verde versiunii live. Tool-ul în sine va rula alături de acel efficieny mode deja existent, care, la rândul său, îi ajută pe utilizatori să conserve bateria laptopului prin reducerea consumului de resurse de către browser.

Microsoft Edge

Aceste soluții se folosesc de mai multe metode. De exemplu, ele pun tab-urile din background în sleeep după cinci minute de inactivitate. La rândul lor, aceste tab-uri în sleep își reduc și mai mult din consum pentru a salva resursele memoriei și ale procesorului. Microsoft spune că utilizarea acestor tool-uri va juca două roluri importante: în primul rând, vei salva mai multă energie și resurse. În al doilea rând, cică îți va ajuta versiunea de Windows pe care o rulează sistemul tău să funcționeze mai eficient.

Chrome, Firefox și Edge trec la versiunile cu numărul 100 și vor cauza crash-uri masive pe internet

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button