TECHRSS PaginaDeMedia

Microsoft semnează un contract de 22 de miliarde de dolari cu Armata Statelor Unite pentru echipament militar AR

Ce repede trece timpul…Parcă ieri Armata se antrena pentru misiuni și pentru planuri elaborate folosindu-se de hărțile custom pentru Doom 2…Așchia nu sare departe de trunchi, așa că este rândul AR-ului (augmented reality) să se facă util în rândul Armatei Statelor Unite. Așa că Microsoft a primit 22 de miliarde de dolar pentru producția de headset-uri AR, în baza unui contract pe o perioadă de zece ani.

Integrated Visual Augmentation System (IVAS) se bazează pe HoloLens, headset-ul mixed reality produs de Microsoft pentru diverse afaceri și aplicații interactive. Potrivit sepcificațiilor contractului, proiectul IVAS implică dezvoltarea și testarea unei platforme unice și versatile, cu ajutorul căreia soldații se pot antrena pentru diferite scenarii și pe care o pot utiliza intensiv. Pe parcusrul a celor zece ani, Microsoft va furniza Armatei Statelor Unite 120 de mii de astfel de headset-uri AR.

Microsoft se joacă de-a War Games

IVAS se folosește de tehnologiile HoloLens și de platforma pe care acesta se bazează, și anume Azure. În esență headset-ul militar le oferă soldaților un HUD asemănător jocurilor (nu râdeți, că ce se specula în SF-urile trecute a devenit realitate), pentru rapiditate în luarea deciziilor, țintire cu acuratețe și informații tactice importante, adunate într-un sistem care se poate adapta pentru multe scenarii. Totodată, Microsoft speră că IVAS va putea oferi o experiență mixed reality pentru antrenamentele Armatei. Un fel de War Games din 1983, dar mai pe fundal de 2021…

 

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button