MORE

Microsoft desființează divizia „Windows and Devices”

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a anunțat de curând o reorganizare a companiei, cu schimbări majore pentru divizia Windows și Devices Group (WDG), unitatea organizatorică de dezvoltare care se ocupă de produsele Windows, Surface și HoloLens.

WDG nu mai există. Grupul este împărțit. O nouă unitate, Experiences & Devices, va fi condusă de vicepreședintele executiv Rajesh Jha. Alte părți se mută la grupul Cloud + AI condus de Scott Guthrie. Anumite divizii ale grupului Microsoft AI + Research se mută și ele în organizația lui Guthrie. Nadella a mai spus, de asemenea, că liderul WDG, Terry Myerson, părăsește compania.

Un articol de pe ZDNet are toate detaliile despre reorganizarea companiei. Noua denumire sugerează un dezinteres față de Windows (care este încă un generator important de profit pentru companie), dar nu și abandonarea acestuia. Panos Panay va continua să conducă divizia de dispozitive Surface, în noua sa funcție de chief product officer. Joe Belfiore va continua să conducă experiența clientului de Windows, acoperind atât Windows în sine cât și interoperabilitatea între dispozitive. Ambii lideri se vor subordona lui Jha, la fel ca Brad Anderson și echipa sa din departamentul Windows Enterprise Deployment and Management.

În ceea ce-l privește pe Guthrie, platformele Windows și Azure sunt combinate, operând sub comanda lui Jason Zander. Grupul lui Zander va include, de asemenea, pe Roanne Sones, manager al echipei de Strategy and Ecosystem, care este responsabilă pentru colaborarea cu producătorii de echipamente originale și furnizorii de siliciu Microsoft. Alex Kipman, omul din spatele atât a lui Kinect cât și a lui HoloLens, va continua să lucreze la HoloLens ca parte a unei noi echipe numită AI Perception and Mixed Reality Services.

Platforma Windows are mulți șefi. Este importantă, bineînțeles, atât pentru partea de client și server a lui Microsoft, dar este, de asemenea, fundamentală și pentru platforma Azure. În timp ce devine din ce în ce mai unificată, responsabilitatea dezvoltării sale (și a raportării financiare) a fost deseori împărțită între diviziuni.

În cadrul noii organizări, se pare că diviziunea va continua, dar într-un mod mai logic: platforma de bază a sistemului de operare va fi gestionată cu ușurință de Zander, în timp ce interfața cu utilizatorul, serviciile online, aplicațiile și echipamentele de prezentare, cum ar fi Surface și Surface Hub, se vor desfășura sub conducerea lui Jha. Aceste servicii online, atât cele de tip OneDrive, cât și cele de tip enterprise, cum ar fi Intune, vor fi esențiale pentru generarea de venituri pentru Windows și ne putem aștepta să vedem dezvoltarea și promovarea unor pachete cum ar fi Microsoft 365, care combină Office 365 cu Windows 10 și managementul pe dispozitivele mobile.

Nu se preconizează nicio concediere ca parte a reorganizării. Myerson nu pleacă imediat, dar în schimb va supraveghea tranziția în lunile următoare. Structura de raportare utilizată în documentele sale financiare, de asemenea nu vor suferi modificări.

Într-o lungă scrisoare postată pe contul său LinkedIn, Myerson a numit-o „o zi emoțională”, în timp ce se așteaptă să-și înceapă următorul capitol în afara companiei Microsoft în câteva luni. A reflectat asupra mai multor amintiri, cum ar fi întâlnirea cu Bill Gates pentru prima dată în 1996 și preluarea Xbox, Windows și Windows Phone la cererea lui Steve Ballmer în 2013.

Unul dintre lucrurile mele preferate la conducerea Windows-ului au fost fanii Windows. Prin vremuri bune și rele, mi-a plăcut feedback-ul. Mi-a plăcut pasiunea voastră pentru munca noastră. Mi-au plăcut aplauzele când am făcut o treabă bună și am iubit motivația pe care ne-ați dat-o de a face și mai bine.

Terry Myerson a lucrat la Microsoft timp de 21 de ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button