MORE

Microsoft deschide platforma HoloLens pentru alti dezvoltatori

Microsoft pare sa fi invatat cateva lectii in ultimii ani si a luat o decizie foarte buna, care cu timpul va ajuta  la dezvoltarea platformei sale holografice.

Compania anunta ca platforma folosita pentru HoloLens, Windows 10 Holografic, este acum deschisa companiilor care doresc sa dezvolte propriile solutii. Nu este vorba doar de componenta software, multe companii ar fi mers doar pe aceasta idee, permitand productia de aplicatii care sa mearga pe hardware-ul propriu. Microsoft va permite realizarea de clone ale lui HoloLens care vor fi compatibile cu Windows 10 Holografic.

De ce ar face compania asta? Fiindca Microsoft este, mai presus de toate, un producator de software, si daca va reusi sa formeze o piata mai larga pentru Windows 10 Holografic, nu prea conteaza ca aplicatiile sunt folosite printr-o alta solutie hardware.

Strategia se aseamana cu cea folosita pentru seria Surface, acum cea mai mare parte din producatorii de sisteme avand solutii similare cu produsul facut de Microsoft, iar cea mai mare parte ruleaza Windows.

Publicul larg va vedea beneficiile acestei decizii in urmatorii ani, in special pe partea de pret. HoloLens este in acest moment foarte scump, avand un cost de 3000 de dolari si fiind inca in faza de testare. Dar urmatoarele sale iteratii, venite de la alti producatori, ar trebui sa fie mai accesibile.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button