RSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Microsoft depaseste Apple si devine (din nou) cea mai valoroasa companie din lume!

Microsoft depaseste Apple in topul celor mai valoroase companii de pe bursa ale lumii. Stai putin! Parca nu demult Apple devenise prima companie ever evaluata la 1000 de miliarde de dolari, dar iata ca roata s-a intors!

Cine ar fi crezut?! Acum cativa ani Microsoft se zbatea sub conducerea lui Steve Ballmer, fara succes si fara directie. Nadela, care l-a inlocuit pe veteranul Ballmer a pariat pe cloud, pe software si servicii, adica fix pe ce stia Microsoft sa faca mai bine. Si a castigat. Vineri Microsoft a atins 851 de miliarde, versus arhi-rivalul Apple care a fost cotat la „doar” 847 de miliarde. Dar… cum s-a intamplat asta?! Pai actiunile Apple au pierdut in Noiembrie aproape 20%!!! Asta ce sa insemne? Ca iPhone Xs si Xr i-au convins pe unii… si pe altii nu? Sau ca de fapt aia pe care i-a convins sunt… cam putini? Se pare ca vanzarile nu sunt grozave iar refuzul Apple de a furniza cifre nu a fost nici el prea incurajator.

Dar nu despre Apple este vorba in propozitie, ci despre Microsoft, care iata ca triumfa nu numai asupra acestui rival, ci si asupra alintatilor deceniului, Google, Facebook si Amazon. Si asta dupa o lunga pauza. De fapt Microsoft nu mai stia cum e sa fii numarul 1 de prin anii 2000. Vanzarile de PC-uri din ce in ce mai proaste dupa 2010, ofensiva smartphone-urilor (pe care si Microsoft s-a starduit sa straduit sa le produca, dar fara succes), iteratiile slabute de Windows (8), toate erau gata, gata sa ingroape Microsoft. Dar iata ca in 2014, a venit la carma Nadela, care in doar 4 ani, focusandu-se pe ceea ce stie sa faca Microsoft mai bine, adica software, taind in carne vie chestiile nerentabile (telefoanele) si axandu-se pe zona de business si pe parteneriate pe termen lung, a reusit sa readuce Microsoft in varful topului!

Si stiti ce? Viitorul arata in continuare bine pentru Microsoft! Solutiile de business merg bine, Windows 10 este ok, Xbox prospera si nici nu sunt atat de dependenti de reclama precum Google sau Facebook, de retail precum Amazon, de unitati vandute precum Apple sau de subscriberi precum Netflix. Tare, ce sa zic!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button