Telefoane

Microsoft declară afacerea sa de mobile „imaterială”

O veste neplăcută, pentru cei care sperau un viitor strălucitor pentru telefoanele mobile Microsoft, vine tocmai de la marea companie, din cadrul ultimei sale conferințe cu investitorii.

Compania a declarat că în ceea ce privește importanța sa pentru investitori, componenta care se ocupă de telefoane mobile este imaterială. Ce exact înseamnă asta? Că nu are o influență pozitivă suficient de mare asupra venitului generat de Microsoft. Are însă o influență negativă, în ultimul perioadă generând cu 361 milioane de dolari mai puțin ca același sfert din anul fiscal anterior. Iar venitul generat de această componentă? Nu contează. Tocmai asta înseamnă „imaterial”, a fost atât de puțin încât pur și simplu nu contează.

Nu înseamnă că Microsoft va renunța de îndată la încercarea sa progresiv mai ineficientă de a își croi un loc în piața mobilelor, doar că nu prea mai este o prioritatea, nu când segmentele de Cloud, Office și calculatoare generează peste 90 de miliarde de dolari în venit, pe an.

Dezvoltarea continuă a lui Windows 10 și funcționalității sale pentru procesoarele ARM ar putea salva divizia de telefoane mobile de la pieire, dar în acest ritm previziunile că nu va mai fi un Windows Phone pe piață până în 2020 nu mai par chiar atât de exagerate.

[PCWorld]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button