MORE

Microsoft da in judecata guvernul SUA

De obicei, cand vine vorba de amenintari cu vizite la tribunal implicand companii din domeniul IT si guvernul, entitatea cea din urma ameninta entitatea cea dintai. Dar de aceasta data se schimba paradigma.

Microsoft a dat in judecat Departamentul Justitiei al SUA pentru ca a tot primit pe parcursul ultimilor ani ordine de cedare a datelor clientilor sai, multe din ele avand asociate si ordine de cenzura. Acestea nu le-au permis celor de la Microsoft sa isi avertizeze clientii ca datele lor au fost copiate si forate.

Acele ordine judecatoresti au fost puse in efect folosind ceva numit Electronic Communications Privacy Act, care este vechi de cam 30 de ani, si nu prea se muleaza cu mediul modern in care exista lucruri precum stocare in Cloud.

Microsoft a primit peste 5600 de ordine de acest fel de la Departamentul Justitiei, dintre care jumatate aveau cenzura asociata, fie temporara, fie permanenta.

Compania este de parere ca acest gen de comportament din partea guvernului este periculos, incalcand in mod flagrant constitutia SUA. Ca urmare, a decis sa dea in judecata Departamentul Justitiei.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button