MORE

Microsoft cumpara SwiftKey pentru 250 de milioane de dolari

Microsoft anunta ca a cumparat compania SwiftKey, cea care produce aplicatia cu acelasi nume, folosita pe un numar mare de smartphone-uri din intreaga lume pentru tastare predictiva.

Suma pentru care Microsoft a cumparat compania este de 250 de milioane de dolari, una poate nu tocmai la fel de mare precum miliardele cu care ne-a tot obisnuit industria tehnologica in ultimii ani.

Ce exact are de gand sa faca Microsoft cu SwiftKey nu este tocmai clar, dar compania tot are tendinta sa cumpere diverse entitati, servicii si produse care sunt folosite de o portiune considerabila din public.

Avand in vedere ca Microsoft a cam renuntat la pretentia de-a transforma Windows Phone in urmatoarea mare platforma, achizitia de aplicatii care apoi sa fie folosite pe Android si iOS pare a fi o alternativa la fel de buna.

Alte achizitii foarte importante facute de Microsoft in istoria sa ar mai fi Skype, desi de la acea tranzactie lucrurile au mers… nu tocmai… bine.

Pe langa aplicatia pentru tastare predictiva, SwiftKey mai include si ceva numit GreenHouse, un proiect menit sa ajute la dezvoltarea de aplicatii noi, precum o varianta de SwiftKey care foloseste o retea neurala pentru a corecta si prezice ce se tasteaza.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button