GamingPC&Consoles

Microsoft cumpără Double Fine

Continuând tradiția începută anul trecut, Microsoft a reușit să mai înfulece unul din puținele studiouri independente de dimensiune medie rămase în industrie. Ultima sa achiziție este chiar studioul Double Fine, cel care a popularizat până la cote ridicole conceptul de Crowdfunding, reușind să strângă o sumă (la acea dată) record pentru campania de Kickstarter a jocului Double Fine Adventure.

Lăsăm la o parte ce s-a întâmplat apoi, în special țeapa luată de cei care au cumpărat SpaceBase DF9 în Early Access, sperând că va fi terminat vreodată, sau că singurul om care lucra la joc nu va fi concediat.

Double Fine face acum parte din marea familie Microsoft, ceea ce înseamnă că jocurile sale de viitor, conform declarației lui Tim Schafer, se vor concentra pe Xbox, PC și Game Pass. El a mai ținut să menționeze că jocurile deja anunțate ale studioului nu vor fi afectate și vor continua să fie lansate după cum s-a promis anterior.

De asemenea, cultura companiei nu va fi schimbată… deși… dacă la acest capitol se va interveni cumva pentru a împiedica incidente precum SpaceBase DF9, poate că n-ar fi o idee rea.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button