RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Microsoft confirma pretul extensiei de 1TB stocare pentru Xbox Series X

Microsoft a pregatit o solutie externa pentru extinderea spatiului de stocare pentru noua generatie de console. SSD-ul Seagate extern vine intr-o varianta de 1TB capacitate, intr-un format compact si va putea fi conectat in zona din spate a consolei. Care este pretul pentru noua jucarie care utilieaza magistrala PCIe Gen4 x2? Putin peste pragul de 200 de dolari, mai precis 219.99. Cum jocurile vor ocupa tot mai mult spatiu in viitorul apropiat, gamerii ar putea fi nevoiti sa apeleze la noua jucarie disponibila pentru precomanda in SUA.

Solutia oferita de Microsoft este din pacate una propietara in acest moment. Singurul producator anuntat in mod oficial este Seagate. Nu au fost mentionate inca alternative sau alte versiuni de stocare. Probabil gigantul isi va extinde gama spre sfarsitul anului. Xbox Series X este echipat din fabrica c-un SSD de 1TB, in timp ce Series S primeste jumatate din aceasta capacitate. Exista totusi un aspect foarte important care trebuie mentionat aici. Jocurile destinate versiunii S vor ocupa cu 30% mai putin spatiu decat cele destinate Series X-ului. Astfel, spatiul maxim de stocare care poate fi atins va fi de 2TB pentru Series X si respectiv 1.5TB pentru Series S.

Exista o alternativa pentru solutia propusa de catre Microsoft?

Singura varianta prin care mai poti extinde spatiul de stocare, ar fi prin simpla utilizare a unei memorii externe pe interfata USB tip A. Acum nu sunt foarte sigur ca jocurile vor si functiona foarte bine in acest mod. SSD-ul din interiorul consolei este net superior oricarui mediu de stocare extern. Sony a decis sa nu-si limiteze clientii intr-o maniera similara. Daca deti un SSD PCIe 4.0 in format 2280 care indeplineste cerintele producatorului, iti poti extinde linistit spatiul de stocare. Samsung a prezentat recent noua serie 980 Pro care beneficiaza de magistrala PCIe 4.0.

Microsoft

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button