MORE

Microsoft concediaza aproape 2000 de angajati si scoate Lumia la pensie

Conceptul de Windows Phone n-a avut un succes prea mare pentru Microsoft, unele previziuni sugerand ca pana in 2020 va disparea cut totul de pe piata. Iar compania nu pare sa faca multe sa spulbere aceste impresii,  pentru ca tocmai a concediat 1850 de oameni din sectorul care se ocupa cu dezvoltarea de telefoane.

Cea mai mare parte din acesti angajati, 1350, sunt din Finlanda si reprezinta printre ultimele vestigii ale companiei Nokia care inca mai erau la Microsoft. Pe vremea cand achizitia producatorului de telefoane Nokia parea o idee buna, Microsoft a cheltuit 7.2 miliarde de dolari pe aceasta tranzactie, iar acum va inregistra o pierdere deductibila de 950 de milioane de dolari cu acest val de concedieri. Si nu e de parca acea achizitie s-ar fi petrecut cu ani si ani in urma, ci in 2014.

Microsoft nu iese din piata telefoanelor, fiind zvonuri ca se lucreaza la un Surface Phone pentru anul 2017, dar cam acesta ar fi sfarsitul pentru seria de telefoane Lumia. Compania va continua sa sprijine modelele existente si va licentia mai departe Windows 10 pentru partenerii de afaceri care vor sa faca propriile modele care se folosesc de acest sistem de operare.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button