TECHTech&ITTelefoane

Microsoft a brevetat o cameră pentru telefoane pliabile

Din moment ce pare de parcă telefoanele pliabile vor fi următorul mare trend din industrie, mai toate companiile se vor întrece pentru a găsi metode din ce în ce mai trăznite de a folosi acest design. Iar Microsoft pare să fi găsit unul destul de inventiv, chiar dacă deocamdată este cam vag.

Compania a brevetat un sistem optic a cărui caracteristici se schimbă în funcție de starea dispozitivului.  O jumătate a telefonului/tabletei va conține camera normală, cu tot cu senzorul și ansamblul său de lentile, în timp ce cealaltă jumătate va avea doar un set de lentile. Acele lentile vor putea schimba nivelul de mărire al imaginii sau câmpul vizual. Nu este detaliat în schițe vreun detaliu despre intenția exactă dintr-un dispozitiv anume, fiind o descriere destul de generală a conceptului. Așa că, spre exemplu, ar putea fi folosit pentru a transforma o cameră de portret într-una pentru peisaje, sau vice-versa. Așa ceva chiar ar fi util, din moment ce ar trebui folosit un singur senzor optic pe un astfel de dispozitiv pliabil.

camera microsoft

Ce e drept, schițele nu se referă strict la dispozitive pliabile, fiind prezentat și un concept pentru unul care glisează. Dar probabil asta este acolo doar pentru a proteja conceptul, în cazul în care se trezește altcineva să îl implementeze, nu pentru că Microsoft ar plănui renașterea telefonului glisant.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button