PCȘtiri ITTECH

Microsoft Azure este primul provider de Cloud care foloșeste procesoare AMD EPYC

AMD a anuntat disponibilitatea primului serviciu de cloud public ce este alimentat cu procesoare AMD EPYC. Microsoft Azure a introdus procesoarele EPYC in ultima serie L de masini virtuale (VM) pentru fluxuri de lucru la stocare. Clientii pot accesa de astazi serviciul si il pot testa intr-un preview.

Familia de produse Lv2 VM va beneficia de avantajele numarului mare de nuclee si suportul de conectivitate pe care procesoarele EPYC le ofera, acestea ruland cu modelul EPYC 7551 CPU, care dispune de o frecventa de baza de 2.2 GHz si frecventa turbo single-core de 3.0 GHz. Masinile Lv2 VM vor fi disponibile in configuratii pornind de la 8 până la 64 unitati vCPU, modelul de varf beneficiind de acces direct la 4TB de memorie.

  • Asigura o conectivitate cu 33% mai mare comparativ cu modelele 2-socket: Procesoarele AMD EPYC pot lucra direct cu un număr fara precedent de dispositive NVMe, cu suport de pana la 128 PCI-e Lanes.
  • Alegerea perfecta in cazul fluxurilor intensive de lucru pentru stocare: Aceste versiuni vor oferi suport pentru discurile premium de stocare Azure dar si capabilitati accelerate de retea pentru viteze mari in cloud.
  • Bazat pe design-ul Microsoft Project Olympus: Seria Lv2 a fost prima introdusă de Microsoft acum mai bine de un an si face parte din noua generatie de cloud hyper-scalabil Microsoft.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button