Telefoane

Microsoft avea un telefon cu ecran mare în 2014, dar l-a anulat

Acum că până și Apple a adoptat designul unui ecran ce ocupă cam toată suprafața frontală a telefonului, v-ați putea întreba de ce conceptul nu era atât de popular până acum.

Eh, a fost, chiar erau numeroase alte telefoane ce se foloseau de acest design, însă nu prea au fost multe cu nume mari până la Xiaomi și Samsung care să se folosească de el. Dar ar fi putut să fie. Un prototip al unui telefon cu margini extrem de subțiri spre inexistente ale ecranului a fost obținut de Windows Central.

Telefonul făcea parte din seria Lumia, era perfect funcțional și nu arăta rău, dar compania a decis să îl îngroape în 2014 în loc să îl lanseze. Ce e drept, telefonul nu era tocmai unul high-end, așa că poate că în sine n-ar fi atras atenția publicului. Avea doar un chipset Snapdragon 200, 4GB de stocare și o singură cameră pe spate de 5 megapixeli. Telefonul urma să coste mai puțin de 200 de dolari, dar asta nu însemna că Microsoft nu putea refolosi acest design de 5 inch pentru telefoane mai puternice.

Motivele pentru care compania a decis să abandoneze proiectul nu sunt cunoscute. O posibilitate ar fi dificultăți la producția sa, dar acum că designul pare să fie la toate colțurile, ar fi fost timp din 2014 și până acum să creeze un model ceva mai high-end care să se folosească de această înfățișare, dar fără să renunțe la camera secundară. Selfie-urile sunt prea populare.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button